AKTUELLT

Ansökningsperiod för arbetsstipendier m.m. ur författarfonden

2017-01-31 | Sveriges författarfond utlyser till ansökan under tiden 1 februari - 1 mars 2017 arbetsstipendier och särskild biblioteksersättning ur författarfonden. Berättigade att söka är upphovsmän till litterära verk: författare, översättare, tecknare och fotografer. De bidrag och stipendier som kan sökas också av kulturjournalister fördelas inte denna omgång, utan först till hösten 2017.

Sök gärna stipendier m.m. direkt på webbplatsen:

Sök stipendier m.m. direkt på webbplatsen (lösenordsskyddad e-tjänst) »

Användarnamn och lösenord har vi skickat med de årliga beskeden om individuell biblioteksersättning samt i beslutsbrev om stipendier. Har du i ansökan eller liknande tidigare lämnat e-postadress, kan du enkelt beställa inloggningsuppgifter via länken ovan. Du kan också ladda ner ansökningsblankett (länken nedan) och skicka med vanlig post. Du kan självklart också ringa eller skriva till oss, så skickar vi blankett och information med posten.

Ladda ner ansökningsblankett (pdf)
Information till sökande våren 2017 (pdf)Dramatikerstöd och bidrag till dramatiker/manusförfattare

2017-01-31 | Dramatikerrådet kommer som vanligt i vår att fördela dels dramatikerstöd till teatrar för beställning av nyskriven svensk dramatik, dels bidrag och stipendier till enskilda dramatiker och översättare av dramatik. Dramatikerstöden kan sökas när som helst under året, men vårens ansökningsfrist infaller den 15 mars 2017. Bidragen till dramatiker och översättare av dramatik utlyses under perioden 15 februari - 15 mars 2017. Då kommer särskilda ansökningsblanketter finnas tillgängliga här på webbplatsen och det kommer att vara öppet för att söka direkt på webbplatsen (lösenordsskyddad e-tjänst). Beslut om dramatikerstöd och bidrag till dramatiker beräknas till slutet av april/början av maj 2017.

Läs mer om bidrag och stöd till dramatiker »

 

 

Bidrag för resor och internationella utbyten

2017-01-31 | Årets första ansökningsfrist för bidrag för resor och internationella utbyten infaller den 1 februari 2017. Dessa bidrag kan sedan sökas vid ytterligare fyra tillfällen under året.

Bidrag för resor och internationella utbyten kan sökas av alla kategorier av litterära upphovsmän: författare, dramatiker, tecknare, fotografer och kulturjournalister samt översättare. För dessa bidrag gäller i princip samma grundläggande krav som för författarfondens övriga stipendier och bidrag: de är avsedda för aktiva yrkesutövande litterära upphovsmän. Bidrag kan ges till den som skriver på svenska, översätter till svenska eller är stadigvarande bosatt i Sverige.

Läs mer om bidrag för resor och internationella utbyten »